Windows 11 frissítés:AI újítások és Energiatakarékos mód

Huszár Gabriella avatar

A Windows 11 24H2 frissítés számos kulcsfontosságú fejlesztést hoz, melyek célja a funkcionalitás és a felhasználói élmény javítása. Az egyik legfontosabb változás az „Energiatakarékos” mód bevezetése, amely az Akkumulátorkímélőt váltja fel, hatékonyabb energiatakarékosságot biztosítva. A frissítés támogatja a Wi-Fi 7-et, az USB4 v2.0-t, valamint a HDR asztali háttérképeket is.

Az AI-fejlesztések kiemelt szerepet kapnak ebben a frissítésben. A Paint, a Fotók és a Keresés alkalmazások mesterséges intelligenciával bővültek. A Paint például rétegek használatát és AI-alapú háttér eltávolítást tesz lehetővé, ami Photoshop-szerű képességeket ad egy natív Windows alkalmazáshoz. A Fotók alkalmazás AI által vezérelt retusálási és képjavítási funkciókat kínál, míg a Keresés intelligensebb integrációt mutat a Windows Copilot-tal, megkönnyítve a fájlok és információk keresését.

A Windows Copilot, amely korábban már bemutatkozott, most teljesen integrálódott a rendszerbe, AI által támogatott segítséget nyújtva a feladatokhoz. Ez a funkció szorosan összekapcsolódik a Microsoft 365 szolgáltatásaival, mint például a Teams, elősegítve a termelékenységet és az együttműködést. Maga a Teams is egységesített verzióban érkezik minden eszközre, biztosítva a következetes és átlátható felhasználói élményt.

Emellett a frissítés teljesítményjavításokat is hoz az ARM-eszközökre szabva, javítva a kompatibilitást az ARM és x86 architektúrák között. Az akkumulátor teljesítményének és az eszközök reakcióidejének javítását is ígéri különféle hardverkonfigurációk esetében.

A 24H2 frissítés fokozatosan válik elérhetővé, biztosítva a stabil és zökkenőmentes átmenetet a felhasználók számára. Ezek a fejlesztések tükrözik a Microsoft folyamatos törekvését az AI integrációra, az energiatakarékosságra és a felhasználói felület javítására. Összességében a 24H2 frissítés célja, hogy a Windows 11 intelligensebbé, hatékonyabbá és felhasználóbarátabbá váljon.

Vélemény, hozzászólás?